Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

A e dini se çfarë duhet të bëni kur hasni në një ari?

me 12 Tetor 2021 ora 08:38

U Kopjua

Keni dalë për një shëtitje dhe papritur, ju vëreni një ari. Dhe ariu ju ka pikasur gjithashtu. A e dini se çfarë të bëni tjetër?

Sulmet e ariut janë të rralla, por se nuk është se nuk ndodhin kurrë. Andaj strategjia më e mirë është që kurrë të mos rrezikoni duke joshur ose provokuar një ari të egër. Përpjekja për t’i dhënë ushqim është një mënyrë veçanërisht e tmerrshme, kjo vetëm sa çon në telashe.

Para së gjithash, mbani distancën tuaj nëse ndodheni pranë një ariu, qëndroni afërsisht 60-90 metra larg tij. Mos iu afroni dhe jepini shumë hapësirë ​​për t’u larguar nga ju, shkruan CNN.

Këshilla të tjera:

– Flisni me qetësi me veten tuaj në tone të ulëta për ta identifikuar veten si njerëzore.

– Ecni me një grup (ne jemi më të nuhatur dhe më të zhurmshëm në pako) dhe qëndroni në shtigje të caktuara.

– Nëse keni një fëmijë ose qen të vogël, merrni me vete atë.

– Mos e vendosni veten midis këlyshëve dhe nënës së tyre.

– Shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë me sy dhe largohuni ngadalë, anash nëse është e mundur.

Ekspertët sugjerojnë që të mos vraponi, pasi arinjtë mund të tejkalojnë këdo. As mos u ngjit në një pemë, ata gjithashtu mund të ngjiten në pemë më mirë se ju.

Departamenti i Mbrojtjes së Mjedisit i Departamentit të Peshkut dhe Kafshëve të Egra në New Jersey gjithashtu ka dhënë disa këshilla:

– Bëni zhurma të forta, duke bërtitur, duke përplasur tenxhere dhe tigan, për të trembur arinjtë.

– Bëjeni veten të dukeni sa më të mëdhenj duke tundur krahët.

Por, çfarë nëse një ari është gati të sulmojë?

Tani jeni në situatat më të rralla, keni tërhequr vëmendjen e një ariu. Fillon të vijë te ju në mënyrë agresive dhe të shpejtë. Ti mendon se do të sulmohesh. Ç’pritet më tej?

Një gjë shumë e rëndësishme është të bëni një ID të shpejtë të llojit të ariut, sepse strategjia juaj do të jetë e ndryshme.

Nëse jeni duke u sulmuar nga një ari i zi, mos luani të vdekurin. Përgjigju sulmit duke hedhur gjërat jo drejt tij, por pranë tij. Bëje atë, ariun e zi, të frikësohet nga ti. Le ta dijë se ti je një person i madh. Nëse sulmon, lufto kundër duke synuar fytyrën e tij.

Nëse keni të bëni me një grizë që nuk tërhiqet dhe një sulm është i pashmangshëm, ju këshillojmë të bëni të kundërtën. Pra duhet të luash të vdekurin