In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

AKB e vlerson lart marrveshjen historike ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë

me 6 Shtator 2020 ora 14:55

U Kopjua

Marrveshje ekonomike me plot njeanësa politike është mjeshtëri diplomatike amerikane për të ardhe deri te misioni final i njohjes reciproke mes dy shteteve me konflikt 100 vjeçar, thotë kryetari i AKB-ë Agim Shahini, raporton EO.

Po Ujmani i kujte mbete ka zëra pro dhe kundër por realitet ështe se 9.2 km2 do të mbesin të Kosovës kurse 2.7 km2 të Serbisë studimi i fizibilitet nga USA do e vertetojnë këtë faktë dhe përdorim i uijt nga dy shtete do bëhet siq është e rregulluar me norma ndërkombëtare të energjisë së ujrave dhe liqejve natyrarë dhe artificial.


Modalitet më i mirë është liqeni i Kostancës që përfëshin 63km në tri shtet të EU Gjermani Zvicër dhe Austri.


Kosova dhe Serbia nuk duhen të ketë dilema e as pretendim tjera për Ujmani.