In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Aureola e Albin Kurtit dhe dobësia e tij

me 8 Dhjetor 2019 ora 20:49

U Kopjua

Efekti i “aureolës” shkakton pëlqim pa kushte të njerëzve ndaj një individi.

Një person u duket i mirë për një vlerë që posedon (fjala vjen i pakorruptuar) ndërsa prej atij admirimi nuk i shihen dobësitë që mund të ketë.

Ky efekt mundëson lidhjet histerike të turmave pas liderëve.

Momentalisht ndër ne, Albin Kurti përjetohet me efektin e aureolës. (Ibrahim Rugova përjetohej me këtë efekt, edhepse ai nuk bëri përpjekje që të përjetohej i atillë.)

Pra, kur personat janë nën këtë efekt, krejt çka lideri deklaron/bën, atyre u duket e bukur, gjeniale.

Në fakt, secili lider mund të ketë disa vlera, por mund të ketë edhe disa dobësi, të cilat mund të jenë të rrezikshme për shoqërinë a shtetin. Fjala vjen, prirja për hakmarrje ndaj kundërshtarëve politikë.

Turmat që nuk ua vërejnë dobësitë liderëve, u shkojnë mbrapa verbërisht.