In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

BE-ja pro iniciativës amerikane për Mini-Shengenin

me 10 Tetor 2020 ora 18:29

U Kopjua

Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerim i BE’së, Oliver Varhelyi ka thënë sot gjatë vizitës në Sarajevë se iniciativa e “mini-shengenit” do të mundësojë shtimin e investimeve dhe lehtësira në transaksionet e pagesave si dhe gjithashtu përshpejtimin e kalimit të mallrave dhe njerëzve.

Pas takimit me zyrtarët boshnjakë, Varhelyi tha se Komisioni Evropian është duke punuar që nga dita e parë për ta bërë të qartë se Ballkani Perëndimor është prioritet për Komisionin.

“Jo vetëm kjo, ne shohim Ballkanin Perëndimor si pjesë të Evropës dhe në një afat të afërt të integruar në Bashkimin Evropian”, ka thënë Varhelyi.