In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Buxhovi: Nuk duhet hequr dorë nga trashëgimia ortodokse e Kosovës

me 2 Gusht 2020 ora 17:27

U Kopjua

Historiani dhe shkrimtari Jusuf Buxhovi, ka deklaruar se nuk duhet hequr dorë nga trashëgimia ortodokse e Kosovës, e cila siç ka thënë ai, është politizuar veçanërisht nga Pakoja e Ahtisarit.

Buxhovi ka kujtuar pjesëmarrjen e shqiptarëve të Kosovës në festat ortodokse, duke diskutuar për librin “Shqipëria e Epërme” të antropologes angleze Edith Durham, teksa ishte i ftuar në emisionin CODEX të KTV-së.