In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Chrome i jep zgjidhje një prej shqetësimeve më të mëdha të përdoruesve

me 11 Shtator 2020 ora 20:40

U Kopjua

Përgjatë viteve Chrome ka krijuar një reputacion të keq të një shfletuesi të uritur për bateri dhe memorie.

Google ka implementuar një sërë masash për të përmirësuar situatën por nuk është gjithnjë Chrome shkaktari i këtyre problemeve.

Tashmë Google ka nisur një përditësim të ri në Chrome që do të parandalojnë ngadalësimin e shkaktuar prej reklamave.

Jo vetëm që do të bllokojë reklamat që reduktojnë performancën e shfletuesit, por Chrome do të ndërhyjë edhe kundër atyre reklamave të cilat shkarkojnë baterinë ose përdorin internet në sasi të lartë.

Ndryshimet janë lajm i mirë për përdoruesit në desktop, laptop dhe mobile. Kushdo që përdor Chrome duhet të vërë re ndryshimet se reklamat nuk ngadalësojnë më eksperiencën e tyre online.

Google synon të inkurajojë reklamuesit të krijojnë reklama që nuk përdorin imazhet të kompresuara keq, që dërgojmë kriptomonedha apo shfrytëzojnë procesorin.

Reklamat të cilat përdorin bandwidth më shumë sesa 4MB ose përdorin procesorin për më shumë se 15 sekonda në një afat 30 sekondësh.