In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Deklarata e Kurtit, matematicienti bën llogaritjet se si mund ta arrijë Kosova Kroacinë

me 30 Tetor 2021 ora 12:56

U Kopjua

Opinionisti Bleron Baraliu ka thënë se për ta arritur Kroacinë me rritje ekonomike, Kosovës i duhet rritje prej 16% në vit. Kryeministri Kurti u shpreh dje se Kosova mund t’i afrohet Kroacisë nëse ka rritje çdo vit nga 10%.

“Sa për saktësi matematikore, nëse Kroacia rritet me 1.96% (mesatarja 1996-2020), Kosovës i duhet një rritje prej ~16% në vit që t’a arrij Kroacinë (GDP për capita) brenda 10 vitesh(4.4X rritje)”, ka shkruar Baraliu.

Matematicienti Baraliu ka shkruar poashtu se me rritje 8% të ekonomisë në Kosovë, për 10 vjet do të ngelte në 50% të Kroacisë.

“Me 8% rritje Ks për 10 vjet do të arrinte rritje 2.15x dhe ngelte në rreth 50% të Kroacisë. Plus që Kroacia, si Kosova, për shkak të kushteve njëjtë të jashtëzakonshme sivjet ka rritje po kaq sa Kosova, pra rreth 8%”, ka thënë Baraliu.