In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Deputetja e PDK-së kërkon që emri i vajzës rome të përfshihet në pllakën përkujtimore të masakrës në tregun e Mitrovicës

me 3 Gusht 2020 ora 14:19

U Kopjua

Deputetja e PDK-së, Besa Ismaili, e ka quajtur anashkalim dhe papërgjegjësi të individëve në institucione mungesën e emrit të vajzës rome Elizabeta Hasani në pllakën përkujtimore nga masakra e 13 marsit të vitit 1999.

Ajo gjithashtu shtoi se ky është një akti i papranueshëm dhe i patolerueshëm.

“Emri i Elizabeta Hasanit, vajzës rome të masakruar në qytetin tim, në aktin e tmerrshëm të 13 marsit 1999, nuk gjendet në pllakën përkujtimore të vendosur nga Komuna e Mitrovicës. Gabimet janë njerëzore, por harresa dhe anashkalimi assesi! Janë papërgjegjësi kryekëput e individëve në institucione, të cilët duhet të bartin gjithpërfshirje. Kjo është e papranueshme dhe e patolerueshme!,” është shprehur Ismaili.

Ajo gjithashtu është shprehur e gatshme që të angazhohet për vënien e emrit të Elizabeta Hasanit në pllakën përkujtimore pasi sipas saj mos shënjimi i krimeve na e rrezikon të ardhmen.

“Si anëtare në Komisionin për të Drejtat e Njeriut në Kuvendin e Kosovës, do të angazhohem që emri i Elizabeta Hasanit të jetë në pllakë, të jetë në memorien tonë kolektive, sepse ndryshe rrezikojmë të ardhmen si shoqëri, nga mos shënjimi i krimeve, e më pas, nga mosnjohja e tyre,”.ka shtuar tutje Ismaili.