Kulturë

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Dita Botërore e Popullsisë

08:39 / 11 Korrik 2022

U Kopjua

11 korriku shënon Ditën Botërore të Popullësisë, e cila fokusohet që të bëjë thirrje për një planet të shëndetshëm.

Ritmi i rritjes së popullsisë vendos të drejtat riprodhuese dhe barazinë gjinore në ballë të shqetësimeve të qëndrueshmërisë.

Me rritjen e popullsisë, rritet edhe kërkesa për burime, derisa disa pjesë të botës gëzojnë hapësira të hapura, të tjerat janë të mbipopulluara.

Vlerësohet se deri në vitin 2100, numri i popullsië do të jetë 11.5 miliardë.

Popullsia në rritje vendos stres në ekonomi si dhe në infrastrukturë, çështjet që dikur ishin të vogla bëhen klimatike.

Fusha të tjera shqetësuese përfshijnë kujdesin shëndetësor, strehimin, arsimin, logjistikën dhe ushqimin.