In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Eksperti i huaj: Kosova iu bashkua Kinës e Bangladeshit kur ndaloi prodhimin e kriptovalutave

me 12 Janar 2022 ora 15:45

U Kopjua

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për ndalimin e prodhimit të kriptovalutave ka zënë faqet e mediave më të mëdha ndërkombëtare.

Një reagim për këtë vendim e ka bërë edhe Graham Cluley, një ekspert i sigurisë kibernetike.

Ai ka thënë se me një vendim të tillë, Kosova i është bashkuar Kinës, Algjerisë, Bangladeshit e shumë vendeve të tjera që kanë ndaluar procesin e emëruar si “mining”.

“Kosova i bashkohet Kinës, Algjerisë, Bangladeshit, Egjiptit, Irakut, Marokut, Katarit, Tunizisë, etj duke ndaluar prodhimin e kriptovalutave”, ka shkruar ai.

Ai po ashtu ka ironizuar duke thënë se sa kohë do të duhet që këto shtete të ndalojnë edhe antiviruset “Norton 360” dhe “Avira”.

“Sa gjatë do të shkojë deri kur këto vende të ndalojnë gjithashtu edhe Norton 360 dhe Avira”, ka përfunduar Cluley.