In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Enver Hoxhaj synon t’i dalë përballë Kurtit në 6 debate televizive

me 13 Janar 2021 ora 16:42

U Kopjua

Kreu i PDK-së, Enver Hoxhaj  në një konferencë për media ka folur për slloganin “Rimëkëmbje”, i cili do të jetë sllogani i PDK-së në zgjedhje.

Hoxhaj tha se Kosova prej vitesh po përballet më pasoja të mëdha, si pasojë e politikës.

Sipas tij, Kosova sot kërcënohet prej 4 rreziqeve. Sipas Hoxhajt këto rreziqe janë: Pandemia dhe pasojat e krijuara prej saj dhe mënyra se si është menaxhuar pandemia. Hoxhaj ka thënë se në këto dy aspekte, dy Qeveritë e kaluar kanë dështuar, shkruan Kosova.LIVE.

Rreziku i tretë, ai ka thënë se buron nga mungesa e stabilitetit, sigurisë për shkak të përçarjes së skenës politike, hasmërive mes partive politike. Ai ka thënë se PDK mendon se klasa politike duhet të jetë e bashkuar.

“Sot Kosova, kërcënohet prej 4 rreziqeve dy janë pandemia dhe pasojat e pandemisë, megjithatë rreziku nacional është mënyra si është menaxhuar pandemia. Në këto dy aspekte të dy qeveritë e Kosovës kanë dështuar. Rreziku i tretë buron nga mungesa e stabilitetit, sigurisë për shkak të përçarjes së skenës politike, hasmërive në mes të partive politike. Ne mendojmë se klasa politike duhet të jetë bashkë”, u shpreh ndër të tjera Hoxhaj.

Tutje Hoxhaj ka thënë se nuk ka parti politike që ka më shumë përvojë, dije dhe vendosmëri për ti zgjidhë problemet e qytetarëve sesa PDK. Ai është shprehur se gara në këto zgjedhje është vetëm në mes të PDK-së dhe VV-së teksa i ka bërë thirrje edhe kreut të kësaj partie, Albin Kurti që të bëjë publik programin e VV-së.

Hoxhaj e ka ftuar Kurtin edhe në 6 debate para zgjedhjeve të 14 shkurtit.

“Nuk ka parti politike që ka më shumë përvojë, dije dhe vendosmëri për ti zgjidhë problemet e qytetarëve. Unë sot jam këtu që ta ftoj VV që ta procedojë programin e tyre.

“Gara në këto zgjedhje është vetëm në mes të PDK-së e VV-së. E ftoj Kurtin në 5 televizive, një për ekonominë, arsimin, politikën e jashtme, dhe një të 6  për të gjitha temat e mundshme. Sepse demokracia nuk është monolog edhe zgjedhjet janë dialog”, u shpreh ai./Kosova.LIVE/