In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

‘Eva Richter’ metoda më e re e kriptimit të dhënave tuaja

me 14 Shtator 2019 ora 14:53

U Kopjua

Hapja e një emaili pune të titulluar “Bewerbung via Arbeitsagentur – Eva Richter” (Aplikimi përmes Agjencisë së Punësimit – Eva Ritcher) mund të ishte katastrofike për ju, sipas një raporti të ri.

Bleeping Computer, një uebfaqe kushtuar raportimit mbi sigurimin në internet, konfirmoi ekzistencën e një mashtrimi të rremë të rremë “Eva Ritcher”. Mashtrimi shënjestron njerëzit në Gjermani duke bashkangjitur një file me qëllim të keq “.exe”, në email, duke pasur si kërkesë të rifillojë PDF.

“Eva Richter” funksionon sikur një Ransomware. Së pari inkripton file-at në kompjuter dhe më pas kërkon para në formën e Bitcoin, për të dekriptuar filat-at e juaj.

Si funksionon “Eva Ritcher” ?

Fila-at e “Eva Richter” paraqet si email të aplikimit të punës që pretendon të jetë nga një agjenci punësimi.

Ky email përmban gjithashtu një skedar të quajtur “Eva Richter Bewerbung und Lebenslauf.zip” (Eva Ritcher Application and CV.zip).

Brenda skedarit zip është një rezyme dhe një foto, që të dy pretendojnë se i përkasin Eva Ritcher. Skamerët përdorin një teknikë “custom-icon” dhe “double extension” për të mashtruar përdoruesit në hapjen e file-it.

Vazhdimi ka një ikonë PDF “.exe”.

Sipas kompjuterit Bleeping, ai ndez ekranin disa herë. Pas kësaj, malware fillon të kriptojë skedarët në kompjuter.

Pas përfundimit të kriptimit / shkatërrimit të të dhënave, sulmesi lë një shënim _how_to_decrypt.txt. Ai e drejton përdoruesin në një site të Tor për të bërë një pagesë prej rreth 0.1473766 BTC e cila arrin në 1.518.97 dollarë.

Ne ju këshillon që të mos bëni pagesë, kjo sepse file-at e përdoruesit kur inkriptohen ato shkatërrohen.