In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Fisi misterioz ku vajzat lejohen të kenë disa dashnorë para martesës

me 13 Shtator 2021 ora 08:09

Profile Headshot of a sad african muslim woman

U Kopjua

Tuaregët janë një nga popujt më misteriozë në Afrikë.

Ka rreth dy milionë prej tyre në të gjithë Saharanë dhe ata janë të njohur kryesisht për rrobat e tyre blu dhe enden në shkretëtirë.

Mënyra e tyre e jetesës është shumë e pazakontë, veçanërisht kur bëhet fjalë për gratë dhe lirinë e tyre.

Ndoshta ndryshimi i tyre kryesor nga pjesa tjetër e botës është tradita e matriarkatit.

Vetëm këtu vajzat lejohen të kenë disa të dashur para martesës, dhe burrat, pasi të arrijnë moshën madhore, duhet të mbajnë një vello mbi fytyrat e tyre.