In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Haxhiu i kundërpërgjigjet kritikave të Tahirit për vettingun

me 21 Tetor 2021 ora 12:45

U Kopjua

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka komentuar kritikat e ish-ministrit Abelard Tahiri për vettingun.

Ish-ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ndër të tjera tha se “pak muaj u deshën për ta parë qartë, dështimin e mazhorancës së Vjosës dhe Albinit që të sjellin ide konkrete e të qëndrueshme për vetingun, gjë që dëshmon paaftësinë e tyre për ta realizuar një proces të tillë”.

Ndërsa, ka qenë vetë ministrja Haxhiu që i është kundërpërgjigjur Tahirit, sipas saj “kur lexon atë që ka shkruar, është për keqardhje që i njëjti, ka qenë Ministër i Drejtësisë”.

Haxhiu ka thënë se nëse lexohet Koncept-dokumenti për Vetingun “vërehet qartë rruga që do të ndiqet për zhvillimin e procesit të Vetingut, duke mundësuar një verifikim të tërësishëm të subjekteve të vetingut dhe duke ndërtuar mekanizma të cilët bëjnë verifikimin/vlerësimin e vazhdueshëm të tyre”.

Reagimi i saj i plotë: