In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Ish anëtari i ekipit të dialogut Dardan Gashi, ka dy fjalë për marrëveshjen në Bruksel

me 14 Shkurt 2020 ora 14:27

U Kopjua

Pas arritjes se marrëveshjes në Bruksel ndërmjet Kosovës e Serbisë, ka reaguar ish anëtari i delegacionit për bisedime me Serbinë, njëherësh ish-zëvendëskryeministri Dardan Gashi, transmeton Ekonomia Online.

Gashi ka thënë se marrëveshja e arritur me ndërmjetësimin e drejtpërdrejtë të ShBA është hap i rëndësishëm drejt zhbllokimit të dialogut per arritjen e njohjes se ndërsjellë mes dy shteteve!

Ai ka theksuar gjithashtu se avancimi i trafikut tokësor është një mbështetje e fuqishme për qarkullimin e njerëzve e mallrave drejt bashkimit evropian dhe do te jete një promotor i rritjes ekonomike te Republikës së Kosovës. Reagimi i plotë i Gashit.

Marrëveshja e arritur me ndërmjetësimin e drejtpërdrejtë të ShBA është hap i rëndësishëm drejt zhbllokimit të dialogut per arritjen e njohjes se ndërsjellë mes dy shteteve!

Avancimi trafikut tokësor është një mbështetje e fuqishme për qarkullimin e njerëzve e mallrave drejt bashkimit evropian dhe do te jete një promotor i rritjes ekonomike te Republikës sonë!