In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

ismail kadare, fitues i çmimit “Prozart”

me 14 Qershor 2020 ora 20:26

U Kopjua

Çmimi “Prozart” i Festivalit internacional të letërsisë “PRO-ZA Ballkan”, iu nda autorit të shquar shqiptar, Ismail Kadare.

“Me respekt të madh ia ndajmë çmimin ‘Prozart’ shkrimtarit i cili i shënoi gjysmën e dytë të shekullit të kaluar dhe fillimin e shekullit të ri me realizimet e tij letrare provokuese dhe kompakte”, thuhet në arsyetimin e këshillit (Ermis Llafazanovski, kryetar, Aleksandar Prokopiev dhe Dejan Trajkovski, anëtarë)për ndarjen e çmimit. “I papërmbajtshëm ndaj ndershmërisë së shkrimtarit, por edhe qëndrimit intelektual me kapacitet imagjinar të pashtershëm, Kadare vazhdimisht, gjatë gjysmë shekulli krijimtari, i befason njohësit e letërsisë me përpunimin e lartë letrar në temat në të cilat bashkëveprojnë lokalja dhe universalja”.

Kadare shprehi falënderim për mirënjohjen, dhe njëherësh edhe keqardhjen për pamundësinë për ta pranuar çmimin personalisht. /MIA/