In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Izolimi i botës, Netflix regjistron 16 milionë abonentë të rinj

me 22 Prill 2020 ora 09:20

U Kopjua

Kompania Netflix ka parë rritje të abonentëve këtë vit, pasi bllokimet në të gjithë botën po i mbajnë njerëzit nëpër shtëpi dhe ata po duan të argëtohen në ndonjë formë.

Pothuajse 16 milionë njerëz krijuan llogari të reja në Netflix në tre muajt e parë të këtij viti, njoftoi kompania.

Kjo është pothuajse dyfishi i regjistrimeve të reja që pati në muajt e fundit të 2019-ës.

Sidoqoftë, shërbimi i transmetimit, i cili qëndron pas disa prodhimeve milionëshe, tha se mbylljet kanë ndaluar pothuajse të gjitha xhirimet në të gjithë botën.

Ndërsa rënia e mprehtë në vlerën e shumë alutave nënkupton se abonentët e rinj jashtë SHBA-ve, ku është bazuar Netflix, nuk vlejnë aq shumë për kompaninë sa do të kishin qenë përpara krizës.

Një gjë e tillë ka dëmtuar rritjen e të ardhurave ndërkombëtare të saj.

Sidoqoftë, çmimi i aksionit të gjigantit për argëtim në shtëpi është ngjitur më shumë se 30% këtë vit pasi investitorët bazohen në aftësinë e tij për të përfituar nga njerëzit që kalojnë më shumë kohë brenda.