In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Karota parandalon kancerin

me 27 Janar 2020 ora 10:54

U Kopjua

PRISHTINË | 27 JAN 2020 | Nga KosovaLive

Karota është një ndër perimet që njihet për vetitë e shëndetshme në organizmin tonë.

Sipas studimeve më të fundit rezulton se prania e vitaminës A, karota është mike e syve dhe mëlçisë.

Specialistët që analizuan karotën arritën në përfundimin se perimja mrekullibërëse parandalon kancerin dhe diabetin.

Studimi i Universitetit të Stanfordit doli në përfundimin se përbërësi beta karoten ul rrezikun e diabetit Tip 2 dhe parandalon kancerin, por edhe shumë sëmundje të tjera.