In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Këshilli i Investitorëve Evropian- EIC dënon sulmin ndaj Raiffaisen Bank Kosova

me 17 Tetor 2020 ora 19:15

U Kopjua

Si përfaqësues i Investitorëve evropian në Kosovë, Këshilli i Investitorëve Evropian e dënon rënd sulmin vulgar të shkaktuar në orët e hershme të mengjesit ndaj degës së Raiffaisen Bank Kosova, në Ferizaj.

Sipas njoftimeve nga autoritetet banka është dëmtuar me mjete plasëse dhe janë shkaktuar dëme të konsiderueshme.

Veprimet e tilla të dhunshme ndaj investitorëve të huaj, nga kushdo që bëhen përveq se veprime kriminale janë kërcenim direkt për zhvillimin ekonomik të vendit, cenojnë rendin dhe ligjin dhe si të tilla janë të dënueshme.

Këshilli i Investitorëve Evropian u bënë thirrje autoriteteve të vendit që të ndërmarrin veprimet e nevojshme që akterët e këtij sulmi të nxirren para drejtësisë dhe të marrin dënimin e merituar.

Raiffaisen Bank është investitor lider në sektorin bankar në vend, duke kontribuar kështu në stabilitetin financiar dhe zhvillimin ekonomik. Mbështetjen e iniciativave biznesore dhe krijimin e standardeve me të mira të të bërit biznes në vend.

Drejtori Ekzekutiv i EIC Emrush Ujkani theksoi se “Shpresojmë që veprime të tilla kriminale të mos ndodhin më, ky nuk është shembulli që duam të japim para investitorëve të huaj, përforcimi i rendit dhe ligjit janë faktor kyq të tërheqjes së investimeve direkte për vendin”.