Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Këto janë pagat e 100 profesioneve të ndryshme në Gjermani, mesatarja mbi 3 mijë euro

me 22 Maj 2022 ora 18:29

U Kopjua

Gazeta kroate, Index.hr ka publikuar pagat mujore bruto gjermane për 100 profesionet më të njohura.

Ata shtojnë se paga mesatare e të gjithë punonjësve të përhershëm që i nënshtrohen kontributeve shoqërore ishte 3427 euro në vitin 2020.

Krahasuar me vitin 2019, pagat u rritën me 26 euro, rritja më e ulët që nga viti 2009.

Në atë kohë pagat u rritën vetëm me 20 euro për shkak të krizave ekonomike dhe financiare.

Në sektorin e prodhimit (-44 euro) dhe në industrinë e hotelerisë (-79 euro), paga mesatare madje ra në krahasim me një vit më parë.

Nga ana tjetër, rritje ka pasur edhe shërbimet e sigurimit (+ 111 euro), shërbimet shëndetësore dhe sociale (+ 80 euro) dhe arsimi dhe trajnimi (+ 77 euro).

Ndërsa infermierët geriatrikë fituan mesatarisht 3,032 euro në 2019, paga mesatare në vitin 2020 u rrit mbi mesataren, në 3,174 euro.

Kualifikimi profesional përcakton kryesisht pagën. 

Për punonjësit me diplomë akademike, mesatarja është 5265 euro dhe me kualifikim të njohur profesional 3300 euro. 

Punonjësit pa arsim nga ana tjetër fitojnë vetëm 2515 euro.

Lista e profesioneve dhe pagave:

Infermier 3174 euro

Farmacist 4546 euro

Arkitekt 4122 euro

Doktor 6337 euro

Mjeku asistent 2496 euro

Okulist 2407 euro

Bukëpjekës 2319 euro

Shitës në furrë buke 1840 euro

Ekskavator 3437 euro

Nëpunës banke 4990 euro

Inxhinier ndërtimi 4999 euro

Shofer profesionist 2567 euro

Ekonomist (tekstil biznesi) 3916 euro

Biolog 5240 euro

Kontabilist 3695 euro

Nëpunës zyre 3338 euro

Shofer autobusi 2925 euro

Agjent “call center” 2161 euro

Asistent teknik në bio-kimi 3943 euro

Kontrollor 5714 euro

Redaktor 4094 euro

Çati 3140 euro

Dispeçer i skenës/filmit/televizionit 4852 euro

Shitës në dyqane 4734 euro

Nëpunës me pakicë 2445 euro

Elektricist 3176 euro

Elektromekanik 3465 euro

Teknik elektronik për pajisje dhe sisteme 3465 euro

Recepsionist 1716 euro

Edukator 3903 euro

Menaxher eventi 3474 euro

Specialisti i komunikimit 3900 euro

Instruktor shoferi 2930 euro

Drejtues dege 4113 euro

Punime qeramike 3046 euro

Parukeri 1666 euro

Forklift shofer 2679 euro

Montues gazi dhe uji 3122 euro

Pastrues pallati 2105 euro

Grafik 3180 euro

Shumicë 3162 euro

Specialisti hotelier 2117 euro

Kujdestari 2924 euro

Nëpunëse industriale 3667 euro

Mekanik industrial 3871 euro

Informatik 5731 euro

Inxhinieri elektrik 6300 euro

Nëpunës gjyqësor 3373 euro

Arkëtar me pakicë 2212 euro

Kamarier 1823 euro

Kontabilist 5034 euro

Shef 2205 euro

Infermierja 3645 euro

Moler 2975 euro

Punonjës magazine 2279 euro

Mësues i shkollës fillore 4444 euro

Mësues i shkollës së mesme 5577 euro

Logjistik 3525 euro

Logoped 2714 euro

Piktori 2819 euro

Specialist/asistent marketingu 3678 euro

Menaxher marketingu 4799 euro

Inxhinier mekanik 6173 euro

Mason 3214 euro

Teknik mekatronik 3304 euro

Media designer i imazhit dhe zërit 2966 euro

Laborator mediko-teknik 3497 euro

Metalurg 3674 euro

Mjeku 3511 euro

Oficeri i burimeve njerëzore 3927 euro

Fizioterapist 2588 euro

Pilot mbi 6450 euro

Psikologe 4626 euro

PR menaxher 4520 euro

Zhvilluesi 4 634 euro

Avokati-asistent 2640 euro

Redaktor 4 366 euro

Stafi i pastrimit 1911 euro

Mekanik anijesh 3798 euro

Farkëtar 3053 euro

Sekretari 3 338 euro

Roje sigurie 1800 euro

Argjendar 2 416 euro

Zhvilluesi i softuerit 5195 euro

Punonjësja sociale 3987 euro

Oficeri i Sigurimeve Shoqërore 4160 euro

Shpedicion 3 275 euro

Punonjës i tatimeve 2 856 euro

Ndërtues rrugësh 3 463 euro

Administratori i sistemit 4750 euro

Hartues teknik 3 368 euro

Asistent Mjedisi 3569 euro

Shitësi 2 445 euro

Monitor trafiku 3 430 euro

Oficeri i sigurimit 4 695 euro

Zyrtar Administrativ (Shërbimi i Lartë) 4 543 euro

Vegël mekanike 3 755 euro

Kontabilist i Miratuar mbi 6 450 euro

Teknik dentar 2590 euro

Marangoz 3 189 euro.