In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Kurti sërish komenton deklaratat e presidentit: Dëshirat e tij i përshkruan si fakte të mijat

me 26 Maj 2020 ora 11:40

U Kopjua

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti mëngjesi e së martës ka vizituar Qendrën e Studentëve në Prishtinë, raporton Ekonomia Online.

Kjo Qendër me vendim të Qeverisë është shndërruar në karantinë për të kthyerit jashtë vendit gjatë kohës së pandemisë.

Përderisa Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi të hënë ka deklaruar se Albin Kurti ka uzurpuar zyrën e kryeministrit edhe pas dy shkeljeve të rënda kushtetuese dhe po sillet si njeri i paligjshëm në skenën politike kosovare.

“Për atë se çfarë ka thënë presidenti dëshirat e tij i përshkruan si fakte. Unë jam kryeministër në detyrë dhe nuk bëhet fjale këtu për kurrfarë përshkrime se çfarë ka bërë”.

“Së pari nuk flas për atë që po përflitet, se dyti sot kur u takova me vullnetarët ma kishin përzgjedhur karrigen më të mirë, jo vetëm se kjo varet nga Gjykata, por duhet ta presim vendimin e pastaj të flasim”.

“…pres nga Gjykata Kushtetuese në përputhje me nenin 112 që të bëj interpretim e jo shkrim. As kryeministri, presidenti e as Gjykata nuk mund ta shkruajnë Kushtetutën”.

“Ne duhet ta respektojmë e ta zbatojmë atë. Por shkrim mund të bëj vetëm me amandamaentim parlamentare në Kuvend”.