In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Mashtrimi i “Super Marketav”, a janë duke u vjedhurë konsumatorët me çmime

me 28 Qershor 2021 ora 15:35

U Kopjua

Pyetja është a janë duke u vjedhurë në të vërtet konsumatorët me çmime në super market të ndryshëm në vendin tonë ?

Portali ynë Kosova.LIVE ka përcjellurë nga afër problemin i cili është shfaqurë tek konsumatorë e super marketav.

Na kanë shkruarë disa qytetarë në lidhje me problemet te cilat i hasin qdo dit nëpër super marketa të ndryshëm ne vendin tonë.

Në një nga pikat e supermarketit në Prishtinë, çmimi i një artikulli të njëjtë ndryshe shkruhet në artikull, ndërsa ndryshe faturohet në arkë.

Kështu i ka ndodhur dhe një konsumatori gjatë ditës së djeshme, i cili për një artikull që ka kushtuar 1.86 euro, në arkë ka paguar rreth një euro më shumë, saktësisht 2.62 euro.

Vlenë të theksohet se kjo nuk është hera e parë që ndodh diçka e tillë në këtë supermarket.

Raportimet për mashtrim që u bëhet qytetarëve nga “Super Marketet” janë pothuajse të përditshme.Kosova.LIVE

Hiq më larg se dje, në një pikë të këtij supermarketi në qytetin e Gjakovës, një konsumator ka treguar se si ishte mashtruar.

Portali ynë është i interesuarë të bashkpunojë me ju të cilet jeni të demtuar nga ky mashtrim.

Ne shprehim gatishmerinë që qdo ankesë e cila adresohet në portalin tonë të publikohet dhe shperndahet për qëllime vetdisimi nga ana e Pronarëve të Super Marketav.

E bazuar në pagën mesatare në Kosovë, shporta mujore e një familjeje kosovare sillet rreth 120 euro, dhe nëse ndodh që për çdo blerje t’i vidhet nga 1 euro, i bie që për një muaj ti merren 30 euro, apo rreth 25 % e sasisë së shportës mujore.

Ndërkohë vazhdon të ketë shpërputhje ndërmjet shumës së pagës mesatare në Kosovë dhe rritjes së çmimeve.Kosova.LIVE