In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Miliona raste të infektuar dhe të shëruar, ja sa përqind e popullisë botërore ka humbur jetën nga koronavirusi

me 5 Gusht 2020 ora 20:29

U Kopjua

Pandemia e koronavirusit që filloi në fund të muajit 2019 dhe vazhdon ende, ka shkaktuar një krizë të thellë në të gjithë botën mbarë, krizë sociale, shëndetësore, ekonomike dhe politike.

Deri tani në të gjithë botën, referuar shifrave zyrtare, janë 18.580.090 të infektuar, ndërsa nga këta 11.787.637 janë shëruar. Viktima të regjistrura zyrtarisht nga Covid-19 janë 700.569, ose ndryshe 0.01% e popullsisë së botës.

Vendi më i prekur nga koronavirusi është SHBA-ja, me një total prej afro 5 milion të infektuarish dhe 160.000 viktima.

Më pas vjen Brazili me 2.8 mln të infektuar dhe 95 mijë viktima, e në vend të tretë India, me afro 2 milionë të prekur dhe afro 40 mijë viktima.