In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Mustafa diskutoi për sfidat e sektorit të përpunimit të mishit, pas situatës së krijuar nga pandemia

me 22 Qershor 2020 ora 17:28

U Kopjua

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa priti në takim kryetarin e Shoqatës së Përpunuesve të Mishit, Naser Rusinovci ku diskutuan për gjendjen e këtij sektori dhe problemet me të cilat ata po përballen.

“Do të vazhdoj të angazhohem që çdo sektor i bujqësisë të ketë përkrahjen tonë, e sidomos sektorët të cilët janë më të ndikuar dhe të prekur nga pandemia COVID-19, ku përfshihet edhe sektori i përpunimit të mishit, në mënyrë që t’i tejkalojnë këto sfida dhe të vazhdojnë të fuqizojnë punën e tyre edhe më tej”, ka thënë ministri Mustafa.

Gjithashtu, ministri Mustafa gjatë vizitave të tij në terren kishte parë nga afër problemet me të cilat po përballen prodhuesit dhe përpunuesit e mishit, ku edhe ka theksuar se do të vazhdojë përkrahja e MBPZhR-së përmes programeve mbështetëse të subvencioneve dhe granteve.

Në anën tjetër, Kryetari i Shoqatës së Përpunuesve të Mishit, Naser Rusinovci ka falënderuar ministrin Mustafa për gatishmërinë dhe e ka njoftuar më hollësisht për situatën në të cilën ndodhet ky sektor.