In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

NBA udhëzon ekipet për marrjen e vaksinës anti-COVID-19

me 25 Dhjetor 2020 ora 22:20

U Kopjua

NBA sot ka bërë të ditur se të gjitha klubet e basketbollit duhet të marrin vaksinën anti-COVID-19.

NBA urdhëron klubet që të kryejnë sa më parë vaksinën e Covid-19 për çdo basketbollist.

Në informimin e ekipeve nga ekspertët mjekësorë që këshillojnë NBA, janë në marrëveshje me FDA se vaksinat e reja Pfizer dhe Moderna për koronavirusin janë të sigurta dhe efektive, NBA u tha skuadrave se liga do të punojë për të vaksinuar lojtarët dhe stafet e saj ‘në përputhje me kohën dhe caktimin e përparësive të përcaktuara nga udhëzimet e zbatueshme të shëndetit publik”, thuhej në dokument.

NBA po bën përjashtime për mjekët e ekipeve, personelin  dhe anëtarët e moshuar të stafit ose ata që kanë mundësi të ekspozohen ndaj rrezikut më të lartë për komplikime të ndryshme me kontraktimin e COVID-19, thuhet në dokument.