Kulturë

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Në Ferizaj ka rënie të divorceve

07:53 / 27 Korrik 2022

U Kopjua

Përderisa vitin e kaluar ishin 52 divorce, sivjet janë 48. Psikologët thonë se kjo është situatë shqetësuese.

Ndarjet, sipas psikologes, janë si pasojë e xhelozisë por edhe të interesave personale. Në Ferizaj 48 çifte kanë kërkuar shkurorëzime, gjatë 6 mujorit të parë të këtij viti.

Në këtë periudhë kohore vitin e kaluar kanë qenë 52 shkurorëzime kanë bërë të ditur në drejtorin e administratës në Ferizaj duke thekuar se ky numër mund të ndryshojë pasi përgjegjëse për vendime për shkurorëzimit i merr Gjykata.

Besnik Berisha drejtor i Administratës në Ferizaj tha për RTK-më sejanë 48 shkurorëzime me krahasuar me vitin e kaluar gjatë mujori është i njëjtë 52 vitin e kaluar

“Sa i për ketë statistikave të regjistrimit të gjendjes civile që i kemi për shkurorëzime në sistemin tonë ekzekutimi i aktgjykimit të shkurorëzimeve në sistemin e gjendjes civile janë 48 shkurorëzime me krahasuar me vitin e kaluar gjatë mujori është i njëjtë 52 vitin e kaluar kurse gjatë tërë viti 2021 kanë qenë 108 shkurorëzime”, tha ai.

Ndërsa Flora Adbullahu psikologe, thotë se kjo dukuri e shkurorëzimeve është shumë shqetësuese dhe se janë disa faktor që ndikojnë.

“Është mirë të bëhet një studim ose hulumtim arsyeja e vetme është për arsye të avancimit të teknologjisë dhe për shkak të rregullimit të dokumentacioneve kohëve të fundit divorcet janë duke ndodhur shumë më shumë. Kjo është arsyeja që çiftet po shkojë ose drejtë xhelozisë ose për shkak të interesave personale”, tha ajo.

Për dallim nga shkurorëzimet në gjatë mujorin e parë në Ferizaj kurorë kanë lidhur 516 çifte.

Krahasuar me 6-mujorin e vitit të kaluar, në Ferizaj ka rënie të divorceve, në vitin e kaluar ishin 52 divorce.