In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Në Vetlandë u mbajt tribuna “Kosova në sytë e mërgatës dje dhe sot”

me 19 Nëntor 2019 ora 15:53

U Kopjua

Organizuar nga MDIS-i, në bashkëpunim me shoqatën “Marie Shllaku”, në Vetlandë të Suedisë u mbajt një tribunë me temën “Kosova në sytë e mërgatës dje dhe sot”.

Në këtë tribunë referuan Safete Beqiri, me temën “Eksperienca e një mërgimtareje dhe roli i saj në atdhe”, Hazbi Ibrahimi me temën “Shkolla shqipe e mërgatës, një mundësi e mirë për ruajtjen e rrënjës”, Zymer Kuqaj me temën “Demonstrata e viti ’81, gur-themel i shtetësisë së Kosovës” dhe Silvana Begaj “Një atdhe ndryshe – si duhet të frymojë Shqipëria”.

Të gjithë referuesit theksuan se Kosova si dje, ashtu edhe sot është dhe do të mbetet atdheu i tyre.

Në këtë tribunë ishin të pranishëm edhe konsulli i Republikës së Kosovës në Stokholm, Fatmir Rrahmani, mësuese nga Greqia e Gjermania etj.

Pas tribunës, programi u përcoll me valle, këngë dhe poezi të ndryshme.

Ky aktivitet u zhvillua me rastin e “Ditëve të Kulturës në Diasporë”.