In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Një 12-vjeçare në Angli e dërgon TikTokun në gjykatë

me 1 Janar 2021 ora 18:30

U Kopjua

Një 12-vjeçare po shpreson ta fitojë betejën ligjore ndaj aplikacionit të njohur TikTok, duke pretenduar se kompania po përdorë paligjshëm të dhënat e fëmijëve.

Një gjykatë ka vendosur se vajza mund të mbetet unanime nëse rasti shkon para.null


Veprimi është duke u përkrahur nga Anne Longfield, komisioneria e fëmijëve për Anglinë. Ajo beson se TikTok ka thyer ligjet e mbrojtjes së të dhënave të Britanisë së Madhe dhe të BE-së.

TikTok ka thënë se ka “politika të forta” në mbrojtje të fëmijëve dhe nuk lejon asnjërin më të ri se 13 vjet që të regjistrohet.

Longfield shpreson se rasti do të çojë te masa më të mëdha mbrojtëse për të miturit që përdorin TikTokun në Angli.