Kulturë

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Një kompani tjetër e quajtur Meta thotë se riemërtimi i Facebook ‘shkatërroi’ biznesin e saj

10:24 / 20 Korrik 2022

U Kopjua

Meta Platforms, kompania e njohur më parë si Facebook, është paditur për shkelje të markës tregtare nga MetaX LLC.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për një kompani që thotë se bën biznes publikisht si Meta dhe kishte operuar në hapësirën e teknologjisë virtuale dhe të realitetit të shtuar për vite përpara se Mark Zuckerberg të njoftonte riemërtimin e kompanisë së tij.

Facebook ndryshoi emrin e saj të korporatës vjeshtën e kaluar në Meta, pjesë e një zhvendosjeje strategjike në fokus nga media sociale në një formë “zhytëse” – dhe deri më tani kryesisht teorike – të internetit të mundësuar nga teknologjitë AR dhe VR të quajtur Metaverse.

Dhe aksionet e saj filluan të tregtohen nën treguesin META (FB) muajin e kaluar.

Lëvizja e gjigantit të teknologjisë “shkatërroi” biznesin e kompanisë më të vogël, sipas pretendimeve në ankesën nga MetaX, të paraqitur në Gjykatën Jugore të Qarkut të Nju Jorkut të martën.

“Biznesi i vogël i Meta-s nuk ka asnjë shans përballë gjigantit të korporatës”, thuhet në ankesë.

Sipas ankesës, MetaX po kërkon një urdhër që kompania mëmë e Facebook të ndërpresë përdorimin e emrit Meta në lidhje me produktet, shërbimet ose aktivitetet që lidhen me realitetin virtual, të shtuar ose të zgjeruar, si dhe për të tjera të paspecifikuara.