In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

“Nuk e duan punën”, Elon Musk kritikon amerikanët

me 13 Maj 2022 ora 11:39

U Kopjua

Elon Musk ka kritikuar popullin amerikan për etikën e tij të punës dhe lavdëroi punëtorët kinezë.

Kreu i Tesla tha se amerikanët “po përpiqen t’i shmangen punës”, ndryshe nga kinezët, të cilët “qëndrojnë deri vonë në punë”.

Në një intervistë për “Financial Times”, Musk tha: “Mendoj se do të ketë shumë kompani të fuqishme kineze në të ardhmen. Në Kinë ka shumë njerëz të talentuar dhe që punojnë shumë. Nëse një punë duhet mbaruar, ata e mbarojnë duke qëndruar edhe jashtë orarit. Ata nuk dalin fare nga fabrika nëse nuk ka mbaruar puna. Ndërkohë, këtu në Amerikë njerëzit as nuk duan të shkojnë në punë”.