In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Pas një dite, Hoti reagon për arrestimet e Speciales: Vepruan sipas përgjegjësive ligjore

me 26 Shtator 2020 ora 14:24

U Kopjua

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka reaguar pas arrestimeve të djeshme të krerëve të OVL-UÇK-së nga ana e Gjykatës Speciale.


Hoti ka thënë se veprimet e Dhomave të Specializuara burojnë nga detyrimet dhe përgjegjësitë e tyre ligjore dhe kushtetuese.

Sipas tij, veprimet e tyre duhet konsideruar si veprime të pavarura të drejtësisë.

“Qeveria e Republikës së Kosovës konsideron se veprimet e Dhomave të Specializuara burojnë nga detyrimet dhe përgjegjësitë e tyre ligjore dhe kushtetuese, dhe duhet konsideruar si veprime të pavarura të drejtësisë”, ka thënë Hoti.

Ai ka shtuar se Qeveria e Republikës së Kosovës beson se drejtësia është mbi të gjitha, dhe se duhet respektuar plotësisht.

“Po ashtu, Qeveria e Republikës së Kosovës e njeh si të pa tjetërsueshëm qëllimin e pastër e të shenjtë të popullit të Kosovës në luftën për liri”, ka thënë ai.