Kulturë

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Policia e rajonit të Prishtinës po vazhdon ndërmarrjen e veprimeve policore me qëllim kapjen e personave të dyshuar dhe atyre të dënuar si autor të veprave penale

09:28 / 03 Qershor 2022

U Kopjua

Në kontekstin e kësaj në një operacion të befasishëm që policia stacionit policor të Obiliqit ndërmori sot, arriti të arrestoj një person të kërkuar; i cili deri më sot ishte në arrati. Gjykata Themelore në Prishtinë kishte nxjerrë urdhëresë për kapjen e tij, pasi që i njëjti ishte dënuar me pesë vite burgim, për veprën penale ” Sulm Sksual”. I njëjti pas arrestimit nga ana e policisë është dërguar në vuajtje të dënimit.

Pjesë e këtij operacioni ka qenë edhe arrestimi i një të dyshuarit tjetër për të cilin ekzistonte urdhëresa e Gjykatës Themelore në Prishtinë, për vuajtjen e dënimit prej 20 ditësh. Të njëjtin pas arrestimit policia ka paraqitur para gjykatës kompetente për tu proceduar më tej.Ndërkohë që arrestime të natyrës së tillë me urdhëresë gjykate, sot janë kryer edhe nga tri stacionet policore të kryeqendrës me c’rast në tri raste të ndara tre persona janë arrestuar dhe të njëtit janë paraqittur para gjykatës kompetente për tu proceduar më tej në përmbushje të dënimit.

​Së këndejmi një hetim tjetër i zhvilluar nga ana e hetuesve të stacionit policor në Obiliq, sot ka rezultuar me identifikimin dhe arrestimin e dy personave të dyshuar pë disa raste të vjedhjeve të cilët pas arrestimit me aktvendim mbi ndalimin e personit të arrestuar të nxjerrë nga ana e prokurorit të shtetit, janë dërguar në qendrën e mbajtjes prej 48 orësh

Të gjitha nivelet e policisë në kuadër të drejtorisë rajonale të Prishtinës, me përkushtim të lartë po kryejnë detyrat zyrtare me qëllim të ruajtjes së rendit dhe qetësisë publike si dhe parandalimit të akteve kriminale krejt kjo për krijimin e rrethanave të sigurta për të gjithë qytetarët e vendit.

Kosova.LIVE