In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Privatësia ne Epokën Digjitale – Shfletimi Sigurt Incognito mode

me 18 Dhjetor 2019 ora 16:26

U Kopjua

Nëse ju duket e komplikuar qe te fshini aktivitete e juaja online, apo ta rregulloni në menyr automatike. Ka zgjidhje për “përtacët” shfrytëzoni Incognito mode. Në këtë mënyrë shfletuesi nuk ruan informacione rreth faqeve të vizituara, cookies, fjalëkalimet dhe të dhënat e tjera. Nga ana tjetër, skedat pa njohuri nuk ju pengojnë të përdorni skedat normale dhe mos e fshini atë që shfletuesi ka ruajtur tashmë.

Ju mund të kaloni në modalitetin e incognito duke hapur menynë e cilësimeve dhe duke zgjedhur një dritare të re incognito në Chrome, dritare të re private në Firefox, Safari, ose Opera, modalitetin Incognito në Yandex. Shfletuesi, ose dritarja New InPrivate në Edge.

Ashtu si në rastin e pastrimit të të gjitha cookie-ve dhe të dhënave të shfletuesit, Incognito mode nuk ju mbron nga në faqet e internetit të caktuara, nuk fsheh adresën tuaj IP dhe nuk ju bën të padukshëm për kudo që ka qasje në rrjetin tuaj.

Incognito mode nuk është dhe aq “Incognito” nuk ruan të dhënat e shfletuara në pajisjen që jeni kyçur dhe ofron një nivel te kënaqshëm të ruajtjes së Privatësisë Online për të gjithë shfrytëzuesit fundor që nuk kërkoj shumë. Por ISP-i ,dhe  administratori i rrjetit do dinë për faqet që ju keni shfletuar.