In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Privatësia në Epokën Digjitale – Si te bllokoni “mbikëqyrjen” në Web

me 23 Dhjetor 2019 ora 12:05

U Kopjua

Një mënyrë tjetër për të ruajtur privatësinë kur jeni duke shfletuar online  është me ndihmën e programeve speciale dhe shtesave – për shembull, bllokuesi i reklamave popullore AdBlock Plus, i cili gjithashtu parandalon që rrjetet sociale të ndjekin veprimet tuaja. Një listë e ndjekësve të bllokuar si parazgjedhje gjithashtu mund të zgjatet.

The Disconnect, uBlock origin, Ghostery dhe uMatrix nuk kërkojnë cilësime speciale ata menjëherë bllokojnë gjurmuesit dhe mbikëqyrjen qe ju mund te keni gjate shfletime te faqeve ne internet. Këta bllokues ju mundëson të keni më shume kontroll mbi aplikacionet/palët e treta te cilat marrin te dhënat e juaja gjate kohës qe ju jeni online, duke ju mundësuar që ju të bllokoni apo lejoni që një aplikacion/pale e tret te ketë qasje në dhënat e juaja.

Aplikacionet/palët e tret , varësisht nga faqet qe ju shfletoni apo vizitoni mund te jetë nga dhjetëra gjer në qindra aplikacione , te cilat “mbikëqyrin” çdo aktivitet qe ju zhvilloni gjate kohës qe ju jeni në faqen e vizituar.

Këshilla nga “Tek-Oss” .