In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Pulla “Mona Lisa”, pulla më e shtrenjtë në botë

me 12 Nëntor 2021 ora 16:14

U Kopjua

Pulla më e famshme dhe më e vlefshme në botë, 1c Magenta, është ekspozuar në dyqanin kryesor të Stanley Gibbons në Londër. 

Tregtari i rrallë i pullave e bleu pullën për 8.3 milionë dollarë në fillim të këtij viti dhe tani anëtarët e publikut mund të blejnë pjesë të saj me pullën e ndarë në mënyrë figurative në 80,000 copë.

Magenta unike 1856 1c nga Guiana Britanike u ble në ankand në SHBA për një shumë totale prej 8.307 milionë dollarë amerikanë nga tregtarët e rrallë të pullave Stanley Gibbons.

Shitja e bën atë pullën më të vlefshme në botë, përcjellë Demokracia.

“Kjo është më shumë Mona Lisa e pullave, ku mund të mos jetë më e bukura, por sigurisht që është më e famshmja me historinë dhe është krejtësisht unike,” shpjegon George James, Shefi i Commonwealth për Stanley Gibbons.