In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Qeveria ndan shtesa mujore për policët, mjekët, infermierët dhe stafin mbështetës

me 21 Janar 2021 ora 16:10

U Kopjua

Qeveria e Kosovës në një mbledhje të mbajtur sot ka marrë vendim për ndarjen e mjeteve shtesë për, siç thotë ajo, angazhimin e shtuar në terren të zyrtarëve policor aktiv të ekspozuar drejtpërdrejt ndaj pandemisë COVID-19.

Siç bëhet e ditur është miratuar vendimin për ndarjen e mjeteve financiare në shumë prej 1.6 milion euro.

Ndërsa me një vendim tjetër janë ndarë 8 milion euro për kompensimin e shtesave mujore mbi pagën bazë për personelin aktiv shëndetësor për muajt janar, shkurt dhe mars të vitit 2021. Sipas njoftimit, ndarja e mjeteve do të bëhet sipas kategorizimit:

– Kategoria I – mjekë, iu ndahet shtesa prej 250 euro në muaj;

– Kategoria II – infermierë, iu ndahet shtesa prej 150 euro në muaj dhe

– Kategoria III – stafi mbështetës – teknik, iu ndahet shtesa prej 100 euro në muaj.