In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

SHBA-ja vret liderin e Al-Kaedas

me 7 Shkurt 2020 ora 11:35

U Kopjua

Shtëpia e Bardhë, ka njoftuar se gjatë një operacioni kundër terrorizmit, në Jemen, është vrarë lideri i organizatës terroriste Al-Kaeda në Gadishullin Arabik, Qasim al-Rimi, raporton AA-ja.

Në një deklaratë me shkrim Shtëpia e Bardhë, njoftoi se “SHBA-ja me urdhër të presidentit Donald Trump, zhvilloi një operacion kundër terrorizmit, në Jemen, ku u vra themeluesi dhe lideri i organizatës terroriste Al-Kaeda në Gadishullin Arabik, Qasim al-Rimi”.

“Rimi i ishte bashkuar Al-Kaedas në vitet 1990-të dhe ka punuar me Osama bin Ladenin. Organizata terroriste Al-Kaeda nën udhëheqjen e Rimit në Gadishullin Arabik ka kryer sulme të pandërgjegjshme kundër civilëve, në Jemen. Gjithashtu, kjo organizatë ka kryer edhe shumë sulme kundër SHBA-së dhe forcave tona”, thuhet në deklaratë.

Më tej në deklaratë theksohet se vrasja e Al-Rimit në operacionin në fjalë do të dobësojë praninë e Al-Kaedas në Gadishullin Arabik dhe në të gjithë botën dhe se është bërë një hap përpara në eliminimin e këtyre organizatave që kërcënojnë sigurinë kombëtare të SHBA-së.

“Me vrasjen e Rimit interesat tona dhe aleatët tanë janë më të sigurt. Ne do të vazhdojmë të mbrojmë popullin amerikan, duke ndjekur gjurmët dhe duke eliminuar këto terroristë që përpiqen të na dëmtojnë”, thuhet në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë.