In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

ShSKUK: 421 pacientë po marrin trajtim për koronavirus, 40 në gjendje të rëndë

me 24 Shtator 2021 ora 12:46

U Kopjua

Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës ka njoftuar se 421 pacientë po marrin trajtim mjekësor nga COVID-19

Prej tyre 347 me oksigjeno-terapi dhe 40 në gjendje të rënduar shëndetësore në mjekim intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 75 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 41 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 62 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe  Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 20 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Spitali i Prizrenit, 32 pacientë

Spitali i Gjakovës, 27 pacientë

Spitali i Pejës, 72 pacientë