In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Si synon BMW ta shpëtojë planetin me makina

me 4 Janar 2022 ora 13:18

U Kopjua

A do të ndjekin rivalët?

Hyrja e BMW në tregun e automjeteve plotësisht elektrike është vetëm fillimi. BMW i4 dhe iX janë makinat e para të saj.

Një version i pastër elektrik me bateri i sedanit të Serisë 7, i cili ka të ngjarë të quhet i7, do të debutojë vitin e ardhshëm. Në vitin 2025, prodhuesi gjerman i makinave më në fund do të nisë një platformë të re të dedikuar për EV, të quajtur Neue Klasse, e cila do të mbështesë dukshëm më shumë EV, transmeton Kosova.LIVE. BMW, si të gjithë prodhuesit e automjeteve, e kupton se përdorimi i gjelbër është thelbësor, por ajo dëshiron të çojë teknologjitë miqësore me mjedisin në nivele edhe më të larta.

Duke folur për botimin në gjuhën gjermane Merkur.de, CEO i BMW, Oliver Zipse tha se riciklimi është bërë një prioritet kryesor për kompaninë e tij, duke deklaruar se makinat e reja mund të jenë 70 deri në 80 për qind të riciklueshme në të ardhmen.

“Njerëzimi konsumon rreth 100 miliardë ton lëndë të para çdo vit, pothuajse të gjitha merren nga shtresa e sipërme e tokës,” tha ai. “Për arsye të qëndrueshmërisë, por edhe nga pikëpamja ekonomike, ne nuk mund të vazhdojmë ta bëjmë këtë përgjithmonë.

Shtatorin e kaluar në Motor Show në Mynih, i quajtur zyrtarisht IAA, BMW tregoi konceptin 100 për qind të riciklueshëm i Vision Circular, duke parë planet dhe idetë e së ardhmes. Aktualisht, automjetet e reja mund të përdorin vetëm rreth 30 për qind materiale të ricikluara, një shifër që BMW beson fort se duhet të rritet. Arkitektura e ardhshme Neue Klasse synon ta përmirësojë atë.