In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Slava Ukraini, Kalush Orchestra fituese e Eurovisionit 2022

me 15 Maj 2022 ora 02:42

U Kopjua

Ukraina është fituese e Eurovisionit për vitin 2022. Juria votoi për Mbretërinë e Bashkuar por ishte publiku ai që i dha Ukrainës 439 vota për ta renditur atë të parën. Në vendin e dytë përfundoi Mbretëria e Bashkuar kurse në vendin e tretë Suedia. Ukraina është e përfshirë në luftë që tre me muaj me Rusinë 

Ukraina është fituese e Eurovision për këtë vit. 

Kalush Orkestra me këngën “Stefanie” morën vendin e parë, pasi u numëruan votat e publikut. 

Në votimin e jurisë më të mirët ishin Mbretëria e Bashkuar të cilët morën 283 pikë kurse në pesë vendet e para përfunduan Suedia, Spanja, Portugalia dhe Ukraina. 

Si juri Shqipëria votoi për Italinë të cilës ia dha 12 pikë. 

Mbretëria e Bashkuar u përfaqësua në Eurovision nga Sam Ryder me këngën Space Man.

439 vota të publikut mori Ukraina duke dalë kështu në vendin e parë e duke e përfunduar garën me 631 pikë.

Këtu mund ta dëgjoni këngën “Stefanie” të Kalush Orchestra