In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Studimet: Mos u zini besë atyre që vozisin BMW, janë gënjeshtarë

me 24 Shtator 2021 ora 10:26

U Kopjua

‘Journal of International Psychology’ ka bërë një hulumtim në lidhje se si njerëzit i shikojnë ata persona të cilët kanë vetura të markës Mercedes dhe BMW.

Sipas këtij studimi shoferët e BMW vlerësoheshin si të papjekur, gënjeshtarë dhe kokëfortë.

Po ashtu me anë të këtij artikulli u argumentua se shoferët që vozisin llojin e këtyre veturave nuk ju japin përparësi këmbësorëve.

Teza se shoferët e BMW janë më të vrazhdët dhe në të njëjtën kohë më agresivët në trafik është bërë e zakonshme.

Kurse rezultatet e këtij hulumtimi kanë dalë ndryshe për gratë, ku është vërtetuar se modeli i veturave që vozisin nuk ndikojnë në veprimet e tyre.