In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

UBT-ja zgjeron partneritetin me institucione, nënshkruan marrëveshje me komunën e Prizrenit

me 27 Janar 2020 ora 12:39

U Kopjua

PRISHTINË | 27 JAN 2020 | Nga KosovaLive

Me qëllim të krijimit të kapaciteteve institucionale dhe zhvillimore, njëherësh ofrimit të ekspertizave profesionale, hartimin e projekteve në fusha të ndryshme, UBT ka lidhur marrëveshje bashkëpunimi me komunën e Prizrenit.

Marrëveshja është nënshkruar nga rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi dhe kryetari Mytaher Haskuka, në praninë e drejtorit të Qendrës për Studime Urbane në UBT, Shqiprim Ahmeti dhe drejtorit të Urbanizmit në Prizren , Fatmir Memaj.

Në aspektin akademik, falë kësaj marrëveshjeje shumë studentë nga kjo komunë do të përfitojnë bursa. Po ashtu, dy institucionet janë pajtuar që do të organizojnë aktivitete të përbashkëta ndërinstitucionale me karakter edukativo-arsimor.

Marrëveshja e bashkëpunimit parasheh që komuna e Prizrenit të jetë pjesë e konzorciumit për projektin Smart City, dhe pjesë e hulumtimit me titull: ”Indeksi i Qëndrueshmërisë Urbane në Kosovë”.