In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Veprat e Valton Beqirit botohen në Shkup

me 25 Dhjetor 2020 ora 22:18

U Kopjua

Në sallën e Qendrës Kulturore Informative në Shkup, u promovua botimi i miniaturave për flaut dhe piano nga kompozitori ynë i mirënjohur Valton Beqiri.

Fillimisht fjalën e mori ideatorja e këtij projekti, flautistja Sarana Ademi, e cila shtjelloi procesin deri te realizimi përfundimtar i veprave me motive nga të gjitha trojet shqiptare.

Ajo u shpreh se ky botim do të jetë në funksion të muzicientëve për shumë vite. Sipas recenzentes, prof. Venera Mehmetagaj-Kajtazi, këto miniatura ofrojnë mundësinë e përzgjedhjes së veprave nga njëra prej tyre e deri te kombinimi apo realizimi i tyre në tërësi.

Ajo po ashtu theksoi se këto vepra do të jenë pjesë e shpeshtë e repertorit koncertal jo vetëm në suaza kombëtare, por edhe ndërkombëtare.