In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

YLLI I ERRËT

me 26 Qershor 2020 ora 15:29

U Kopjua

Nga: Robert Hunter (Grupi Grateful Dead, kënga “Dark Star”, 1968)
Përktheu: Fadil Bajraj

Ylli i errët përplaset
Në hi derdh dritën e vet
Arsyeja prishet
Forcat lirohen nga boshtet
Projektori bën hije
Për shkak të gabimeve në retë e gënjimit

A do të shkojmë, ti dhe unë, derisa mundemi?
Buzëmbrëmjes kalimtare të diamanteve

Pasqyra thehet
Në reflektimin e paformë të çështjes
Dora e xhamtë shkrihet
Ndaj petales së akulltë lulet varen
Zonja në kadife
Shuhet në netët lamtumirëse

A do të shkojmë, ti dhe unë, derisa mundemi?
Buzëmbrëmjes kalimtare të diamanteve