In Medias Res

Editoriale

Bashkohuni me ne në rrjetet sociale

Kosovalive SH.P.K.
Rruga Vicianum, 2/1 Arberi
10000 Prishtine
Kosovë

Email: [email protected]
Tel: 038 753 465
Tel: 043 588 700

Zemaj deputetëve: Mos e politizoni gjendjen e rëndë me pandeminë

me 7 Gusht 2020 ora 12:49

U Kopjua

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj në Kuvendin e Kosovës, duke iu përgjigjur gjithë deputetëve të cilët e kritikuan atë për menaxhim të dobët me pandeminë, kërkoi nga ta që të mos e politizojnë gjendjen e krijuar me koronavirus.


Me këtë rast ai luti deputetët që të mos përdoren vdekjet dhe rritja e numrit të rasteve për qëllime politike.

“Sa i përket vlerësimit të situatës epidemiologjike në Kosovë, situata është kjo e cila pasqyrohet me transparencë nga MSH dhe IKPSHPK. Ju kisha lut që të reflektoni mbi gjendjen dhe ndërtimin e kauzave politike në përdorim të pandemisë për përballje politike. Ju kërkoj që të na kurseni, pa përdorur vdekjet, rritjen e numrit të rasteve por ne jemi të prirur që të presim rekomandime nga gjithë ju”, është shprehur ai.

Ndër të tjera Zemaj tha se Kosova po përballet me mungesa elementare nëpër institucione shëndetësore, siç janë shtretërit e barnave. Për këtë ka akuzuar edhe Partinë Demokratike të Kosovës.